VirusAlert.nl logo
  19 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
 WAT IS SPYWARE?Spyware is software die ongewild op je systeem wordt geinstalleerd en vervolgens jou surf-gedrag, interesses en andere data registreert en doorgeeft aan de spyware-maker.

Spyware wordt door bepaalde 'marketing-bedrijven' gebruikt om specifieke acties te tonen of om surfgedrag en de analyse hiervan door te verkopen.
Spyware is dus niet direct schadelijk maar het doorgeven van deze informatie gebeurt buiten jou weten om of je bent je er niet van bewust dat je er toestemming voor hebt gegeven. Spyware zit vaak verstopt in gratis of trialsoftware zodat de fabrikant met de genoemde data zijn voordeel kan doen.

Ook worden cookies, (bestandjes met gegevens over jou site-bezoek) soms aangeduid als spyware, dit is niet perse het geval en je zou dit als een 'grijs-gebied' kunnen aanduiden.

Als voorbeeld hiervan wijzen wij graag op het door VirusAlert gebruikte doubleclick bannersysteem. Dit systeem houdt bijvoorbeeld bij hoevaak jij een pagina opent zodat je niet altijd dezelfde banner te zien krijgt, op zich niet echt schadelijk lijkt ons maar er zijn personen en softwarepakketten die dit niet netjes vinden en ervaren als spyware.

Aanwezigheid van spyware zou kunnen resulteren in;
1) De startpagina van je browser is gewijzigd
2) Geregeld worden popups geopend
3) Je systeem werkt traag
4) In Windows Taakbeheer (CTRL - ALT - DEL) vind je processen die verdacht zijn
Wat kun je er tegen doen? Spyware wordt zoals genoemd meestal geïnstalleerd als tegenprestatie voor het gebruik van (gratis) software. Het niet meer gebruiken van dergelijke software is de makkelijkste manier. Wil je toch dergelijke software blijven gebruiken of niet de rompslomp eromheen hebben dan kun je ook software installeren die spyware automatisch verwijderd.

Bijvoorbeeld Ad aware anti-spyware software is een zeer goed pakket.
De meeste antivirus-fabrikanten hebben inmiddels software hiervoor ontwikkeld, vaak in combinatie met een bestaand antiviruspakket.

* Voor goede security software kun je terecht in onze online shops, klik hier voor meer informatie Interessante links & meer informatie spyware.pagina.nl Linkpagina van VirusAlert

© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS