VirusAlert.nl logo
  19 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
 WAT IS SPAM?

Wat is spam?

SPAM is een ongevraagd bericht met een commercieele boodschap.

Op dit moment komt de meeste SPAM via e-mail maar het zou net zo goed via MSN of SMS kunnen worden verstuurt.

SPAM versturen is verboden, probleem is dat het moelijk is te achterhalen waar de SPAM wegkomt en door wie het wordt verstuurt.

Wordt het aan een zakelijk e-mailadres gestuurt dan is het in Nederland toegestaan. En koop jij als particulier een product en geeft jij de verkoper je adres dan mag hij dit ten allen tijde gebruiken om reclame heen te sturen! In Europa is het toezenden van reclame-berichten aan een particulier e-adres toegestaan indien dit expliciet wordt aangeven.

Als voorbeeld kun je kijken naar hoe VirusAlert de mogelijkheid van ontvangst van een partner-mailing aanbiedt. Wil je deze ontvangen dan moet je dit expliciet aanvinken.

Deze zgh. opt-in procedure is toegestaan. Hoe komt men aan mijn e-mailadres? SPAM verstuurders komen op verschillende manieren aan de adressen; a) via websites waar je je voor aanmeldt en waar zonder jou medeweten adressen worden doorverkocht, of waar vaag in de disclaimer staat dat de site-beheerder het mag doorverkopen.

TIP: lees dus altijd goed de zgh. disclaimer waarin staat uitgelegd wat men met jou adres doet.
b) via zoekmachines en scripts speuren 'robots' het internet af naar adressen, pas dus goed op je e-adres en plaatst het niet overal, zeker niet publiek. c) via het doorsturen van bijv. hoax-berichten, deze kettingbrieven worden soms alsmaar doorgestuurt met vaak de oorspronkelijke lijst van ontvangers er nog in. De SPAM verstuurder kan eenvoudig alle adressen hieruit copieren. d) door misbruik van jou computersysteem door een virus. Er zijn verschillende virussen die geschreven zijn om uiteindelijk SPAM te versturen via het getroffen systeem of die het adressenboek van het besmette systeem kapen om zodoende nieuwe adressen te verzamelen. De meeste antivirus-fabrikanten hebben inmiddels software ontwikkeld, vaak in combinatie met een bestaand antiviruspakket, die jou e-mail scant op SPAM. * Voor goede security software kun je terecht in onze online shops, klik hier voor meer informatie Interessante links & meer informatie Spamklacht.nl van de OPTA SPAM adviezen door XS4ALL spam.pagina.nl Linkpagina van VirusAlert


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS