VirusAlert.nl logo
  15 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
 Ik wil graag mijn abonnement bij VirusAlert aanpassen (of verwijderen), hoe doe ik dat?
Je kan inloggen op je eigen profiel pagina, klik hier

Je wachtwoord vergeten?
Die kunnen we naar het opgegeven e-adres toesturen, klik hier

Je uitschrijven voor de nieuwsbrieven? U kunt uw account definitief opzeggen helemaal onderin deze pagina klik hier

 Ik ben op zoek naar antivirus software, kunnen jullie mij adviseren?
Ja & Nee. Allereerst moet je jezelf de vraag stellen of je gaat een gratis of betaald pakket. Een goed antivirusbedrijf heeft op alle tijdzones engineers zitten die nieuwe virusherkenning schrijven. Dit kunnen grote organisaties met veel inkomsten organiseren, de rest kent op dat gebied mindere kwaliteit.

Dan zijn er nog genoeg grote firma`s waar je uit kan kiezen, zie de lijst met partners van VirusAlert. Wij vinden al deze software voldoen aan de gemiddelde wens, de ene keer scoort die beter en de andere keer de ander.

* Voor goede security software kun je terecht in onze online shops, klik hier voor meer informatie


 Ik heb het vermoeden dat mijn systeem besmet is met een virus, hij voert vreemde acties uit, en ook lijkt het systeem erg traag. Wat kunnen jullie mij adviseren?
Indien u gebruik maakt van AV-software dan raden wij aan deze te up-daten. Wellicht ben u getroffen door een nieuw virus wat nog niet herkend werd door de definitiebestanden van uw systeem.

Indien dit niet helpt en/of u heeft geen antivirussoftware:

a. Voer een online scan uit op uw systeem een gratis online scanner, kijk bij het overzicht van VirusAlert, klik hier voor meer informatie

b. De acties die u tegenkomt op uw systeem, bijvoorbeeld een banner in een nieuw berichtenvenster, of vreemde resultaten op bezochte websites, kunnen te maken hebben met spyware. O.a. het bekende Kazaa.com installeert standaard op een systeem allerlei reclame-software.
Er is een handig (en gratis) programma beschikbaar dat deze software van uw systeem verwijdert, spychecker:

SpyChecker


 Bij opstarten krijg je een melding van een memory virus
De enige manier is om een virusscanner te gebruiken die kan scannen buiten Windows om. Een voorbeeld hiervan is Norton Antivirus, de cd van dit pakket is bootable. Je kunt er dus je PC mee starten, die voert dan een programmatje vanaf de cd uit om het virus op te sporen en te verwijderen.

Ook is het op te lossen met een bootdiskette van je antivirussoftware. Deze moet je dan wel hebben aangemaakt.

 De mensen die een virus sturen moet men daar de e-mail adressen aan een of andere instantie geven zodat zij hier werk van kunnen maken? of moet men gewoon het e-mail bericht verwijderen wat van een onbekende persoon komt?
De verzender van een virus is bijna altijd zelf getroffen, hij/zij doet dit dus onbewust. Het is erg verstandig om diegene even te melden dat zijn systeem is geinfecteerd.

Van de werkelijke schrijver van een virus vindt je meestal geen emailadres ofzo terug. Daar zijn ze slim genoeg voor!

 Hoe snel kan een virus zichzelf verspreiden?
De verspreidingssnelheid varieert nogal. Dit heeft sterkt te maken met de internet penetratie, het aantal mensen dat gebruik maakt van internet. Een tweede belangrijke aspect is logischerwijs de intelligentie van het virus. Hoe snel kan het zich onopgemerkt verspreiden en hoe snel kunnen er definitiebestanden worden ontwikkeld?

Het jeruzalem virus deed er maar liefst 5 jaar over om een schadebedrag van in totaal 100 miljoen gulden te veroorzaken. Lovebug deed er slechts 5 uur over om een zelfde schadesom te veroorzaken. (bron: ICSA)

 Ik wil in Windows een bestand terugzetten maar het bestand om deze toepassing te starten mist. Wat te doen?
1. Computer aanzetten.
2. Start "Bios features setup" (Del) of (F2).
3. kies "Boot sequence A,C" (=volgorde van starten).
4. kies keuze "A,CDrom" .
5. kies "save settings" of of .
6. Doe cd-rom "windows 95/98/00" in cd-rom speler.
-> Kies Windows installeren vanaf cd-rom of herstelinstallatie.
De benodigde bestanden worden nu geinstalleerd!
7. Start de computer opnieuw op en kies hetzelfde menu als bij punt 2.
8. Kies boot seqeunce; C, A
9. Sluit het menu weer af.
10. De computer start weer normaal op etc.

 Hoe kan ik een verwijderd bestand, eenvoudig terugzetten in windows?
Windows98 heeft hiervoor een handige tool, SFC.
Ga naar START, kies uitvoeren en type hierin: SFC.
Kies de optie "terugzetten vanaf installatie-cd"
En volg de opgegeven stappen.© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS